ქართული სამზარეულო

ქაბაბი

Posted on: June 25, 2011

ქაბაბი

500 გრ ცხვრის (საქონლის) რბილი ხორცი, 1 კვერცხი, 4 თავი ხახვი, ოხრახუში, პილპილი, კოწახური, მარილი – გემოვნებით.
ხორცი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, დავჭრათ და გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში ხახვთან და ოხრახუშთან ერთად. დავამატოთ პილპილი, მარილი, კვერცხი და ცოტა დაფქული კოწახური, კარგად გადავურიოთ.
ცეცხლზე გახურებულ შამფურებზე წამოვაგოთ წინასწარ გამზადებული გატარებული ხორცი, მოვათავსოთ მაყალზე და შევწვათ უალო ნაკვერჩხლებზე სრულ მზადყოფნამდე. შეწვის დროს შამფურები მუდმივად ვატრიალოთ.
ქაბაბი შეიძლება შეიწვას ცხიმიან ტაფაზეც.
მზა ქაბაბს გამოვაცალოთ შამფური, დავდოთ თხელ ლავაშზე, მოვაყაროთ დაჭრილი ხახვი, ოხრახუში, დაფქული კოწახური და ლავაში გადავახვიოთ.
შეიძლება ქაბაბი გადავიტანოთ თეფშზე, მოვაყაროთ დაჭრილი ხახვი, ოხრახუში და დაფქული კოწახური, მაგიდასთან მივიტანოთ ლავაშით ან უიმისოდ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / შეცვლა )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / შეცვლა )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / შეცვლა )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / შეცვლა )

Connecting to %s

Top Posts & Pages

%d bloggers like this: